top of page

Uspešna Izvedba Dveh Pomembnih Izobraževanj o Tinitusu

Z zadovoljstvom poročamo, da smo uspešno izvedli dve izobraževanji o tinitusu, ki sta potekali v soboto, 9. 9. 2023 in v soboto 7. 10. 2023. Dogodki so bili organizirani v okviru projekta "Skrb zase ob Tinitusu," ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje in se izvaja v sodelovanju z Inštitutom Neocortex.


Prvo izobraževanje z naslovom Obravnava oseb s tinitusom v ORL ambulanti je potekalo na Medicinski Fakulteti in je bilo namenjeno specialistom in specializantom ORL. Drugi dogodek, z naslovom Obravnava oseb s tinitusom na primarni ravni pa je potekalo preko spleta in je bil namenjen vsem specialistom in specializantom na primarni ravni. Oba dogodka sta bila akreditirana s strani zdravniške zbornice.


Na prvem in drugem dogodku, smo gostili profesorico dr. Sabo Battelino, dr. med., specializirano otorinolaringologinjo, ki je osvetlila pristop k pacientom s sekundarnim tinitusom. Njena predavanja so vedno odličen vir znanja in navdih za vse, ki se ukvarjajo s področjem ORL in avdiologije.


Asist. dr. Nina Božanič Urbančič, dr. med., specialistka otorinolaringologije, je prav tako na obeh dogodkih, delila svoje bogate izkušnje v obravnavi pacientov s primarnim tinitusom. Njena strokovnost in predanost pacientom sta bila jasno vidna.


Dr. Hashir Aazh, BSc, MSc, PhD, priznani psiholog in akademik, nas je na prvem dogodku popeljal v svet tinitusa, hiperakuzije in mizofonije. Njegova predavanja so bila polna zanimivega znanja in informacij.


Daniela Fiket Klarić, dr. med., specialistka psihiatrije, je osvetlila pomembno temo "Anksioznost in depresija pri pacientih s tinitusom." Njeno predavanje je na obeh dogodkih poudarilo pomembnost duševnega zdravja tistih, ki trpijo zaradi te težave.


Katarina Rebernak, mag. psih., nosilka programa VKT (Vedenjsko kognitivna terapija), nas je seznanila z izkušnjami uporabnikov po končani terapiji. Njeno delo na področju duševnega zdravja odraslih je neprecenljivo in je osvetlilo pomembnost VKT terapije za osebe, ki se soočajo s tinitusom na obeh dogodkih.


Na drugem dogodku, ki je potekal v oktobru, je bil zadnji gost Gregor Jenko, univerzitetni diplomirani psiholog. Govoril je o vplivu skupin za samopomoč na osebe s tinitusom. Njegova strast do prebujanja notranjih resursov in spodbujanja pozitivnih potencialov je bila navdihujoča.


Obe srečanji sta prinesli dragocene informacije in poglobila razumevanje obravnave oseb s tinitusom na primarni ravni.


Zahvaljujemo se vsem predavateljem in udeležencem za njihov prispevek in udeležbo na teh pomembnih strokovnih srečanjih.





0 comments
bottom of page